Wednesday, December 22, 2010

~BiTtAUfIQ~

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum


Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah...aku bersyukur kepada Mu ya Allah..entry kali ni tak de pape pon,tapi ase cam ngade2 nak tulis kat blog ni..hehe.. Minggu ni minggu "hujan turun" bg aku..macam2 terjadi minggu ni..tapi mcm bese..hidup mesti kene cool kan..keh2:)


Semalam aku tasjil madah tok sem depan..kira sem 2 tahun 3..wuuuuu...ase frust,tensi,nak nangis semua bercampor2 dalam hati ni..kat luar..sempoi je la..hehe..nak citenya..aku ni dah tafri' @ minor syariah..yang peliknya bila aku tasjil madah syariah,die tulis khorij khuttoh.. (kire luar dari madah yang aku perlu amek la kan)..aduuuii..last2nya semalam aku tasjil 4 madah dr takhasus aku..pastu 2 madah ag..tak tau nak tasjil ape..sbb semua syu'bah dah tutup..


Hari ni aku g la kat qabul tasjil..pergi jumpa musajjil adab..haaiihh..pakcik tu..memang menguji kesabaran jer..dah la semalam tak dapat tasjil,pastu bila aku tanya,pakcik tu wat cam tak tau jer..sabar je la..tapi tak pe..dengan suara aku yang rock n roll ni..akhirnya..aku dah berjaya tafri' syariah..haha..dan sekarang aku dah tasjil 6 madahl..tu yang aku tulis alhamdulillah mula2 tadi..hehe..kepada junior2..good luck la ye bila tasjil nnt..selamat berebut~!!haha


Ni madah2 tok sem depan:-
1)Syair abasi 2-Dr Majid Jaafaroh
2)Naqad qadim-Dr Qasim Mumini
3)Ulum Quran(adab)-Dr.Mukhaimar Soleh
4)Lisaniyat-Dr.Amjad Tolafahah
5)Ulum Quran(syariah)-Dr.Abdullah Jayushi
6)Fiqh Awal Syakhsiah-Dr.Ismail Abu Syariah


Haa..tu la..6 madah tok sem depan..bila tgok madah2 ni..ase takot lak..kui3..ag2 dengan Dr Amjad...DR YANG PALING MENGGERUNKAN DAN TERSANGAT ,TERPALING, TERAMAT SYADID..
ni aku tulis ni kat dalam karangan bahasa melayu,mesti salah tatabahasa aku..haha..tapi tak pe la..tu nak menunjukkan betapa gerunnya ngn doc tu..ni pertama kali nak amek ngn doc tu..senior2 sume cakap..tak yah amek ngn doc tu..tapi tak pe la..mau try..sebab die ajar sngt paham,cuma dari segi markah...grrrrrrrr..just try the best kan..hehe:)


Ag satu,minggu depan dah start exam final..apa ag..pasni study dengan khusyuk dan tawaduk la kan..*kalo aku cmni,terbalik dunia*hahaha..ape2 pon..best of luck kepada semua senior2 sebatch n junior2...buat yang terbaik dari yang terbaik..moga2 doa2 kita untuk berjaya tu diiringi dengan usaha sekali..insyaAllah MUMTAZ~!!!lepas dah sume tu..tawakkal dan redha.. apa2 pon yang Dia bg kat kita..tu adalah yang terbaik dan sentiasa bersangka baik dengan Allah..apa2 yang berlaku semua ada hikmahnya.:)


Jadual final exam:-
1)Hasub 2-29/12,10.15P.M
2)Syair Abasi1-5/1,1.30P.M
3)Nahu 3-9/1,11.00A.M
4)Arudh-10/1,11.00 A.M
5)Adab Hadith Fil Urdun-12/1,8.30A.M
6)Balaghah-13/1,4.00P.M


Akhirnya..doakan aku berjaya dalam imtihan nihaei ni..moga2 kita semua berjaya k~!!



"Carilah hikmah dalam setiap ketentuan TUHAN, supaya timbul KESABARAN dan KESYUKURAN, setiap yang payah pasti ada KESENANGAN, setiap kesabaran pasti ada GANJARAN. Jika sesuatu itu ditakdirkan untuk kita, tiada siapa yang boleh memberi HALANGAN. Namun, jika ia ditakdirkan bukan untuk kita pasti takkan dimiliki walaupun sudah berada dalam GENGGAMAN."

5 comments:

bee_nazirah said...

chaiyok2 nis...best of luck la tok awk...moge Allah permudhkn sumenye...doakn tok kte kat cni gak...x kua2 lg ktorg pnye jadual nihaie...bajet gmpak la urduniyah ni...hahhaha...=)

::Hanis Najwa Shaharuddin:: said...

thnx nazirah...bittaufiq tok awak jugak*aku nak jd lembut*hahaha..

insyaAllah Allah yusahhil alaina.. tu la pasal..bajet gempak jer urduniyah ni..tngok cm yarmouk..bersemngat haa~!!keh2:)

dAk aDAb said...

bittaufiq akk dlm menempuh imtihan nihaie..InshaAllah akk dpt jwb sume soklan dgn cemerlang, gemilang n terbilang..Ameen!~~
psst..yg bestnyer kte abes exam ag awal dari akk..hik3..

bittaufiq gak dlm menempuh sem 2 dngn madah2 yg semakin mantap..tp xpe, akk kn MANTAP..inshaAllah ok je..huhuhu..

::Hanis Najwa Shaharuddin:: said...

to dak adab

syukran...moga ikin pon sme..bittaufiq k.. x aci ni..abes 2 ari awal...adooii...mesti tensi orng tu dh bersuka ria dulu..kah2..

erk??mantap la sngt wei..hhaha..insyaAllah...doa2kan la ea..hihi:)

bee_nazirah said...

hahhaa..ok2...jd2...kte stil dlm pmbelajaran ni...(ke kte mmg da cm lmbut??org salo ckp cmtu kn..aminn...hehhe)

2 la...bnci dgn jamiah sndri...hahaha...