Monday, January 17, 2011

::hAppY::

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum 

SubhanaAllah,Alhamdulillah,Allahu Akbar.Bersyukur ke hadrat Illahi,kita masih lagi berada di muka bumi Allah ini.Dah lama asenye aku tak update blog ni,bukan tak tengok langsung pon tapi macam tak tau nak tulis ape.Template bertukar-tukar tapi entry tak terbuat-buat.hehe.Yela,baru abes final exam kan dan sekarang pelajar-pelajar kat Jordan tengah cuti,jadinya,adala masa tuk tulis blog ni.

Sebenarnya,memang tak de tujuan pon nak tulis entry ni,cuma nak cakapnya,aku ase gembira dan hepi sangat-sangat sebabnya result dah keluar.Alhamdulillah sangat-sangat,ase cam tak percaya pon ade gak.Memang final kali ni,soalan-soalan doc semakin mengganas..haha.Bila balik dari exam je,muka aku dah cemberut dah*tak dapat jawab soalan dengan puas hati* tapi alhamdulillah,keputusannya menggembirakan.hehe..masih mengekalkan prestasi..:)

Dalam sejarah la ni,aku exam tak baca buku langsung.Ni madah adab hadith fil urdun.Sebabnya pelajar-pelajar sebelum ni yang amek madah ni,time final diorang boleh tengok buku sebab madah ni dari exam 1st n 2nd kena wat bahas.Jadinya dengan slumber nya,aku tak membaca buku langsung sebab bajet leh tengok buku kan.sekali time jawab exam tu,tak leh tengok buku.ape ag,menggagau-gagau aku nak tulis ape ni.haha. Satu perkara yang aku tak puas hati time ni,penjaga periksa tu bagi meniru.apekah??? memang time tu geram sangat-sangat la,budak-budak arab pon ade yang meniru dan melayu pon ade gak,tu yang lagi membengkak dalam hati ni.sabar je la kan,tapi tak pe,Allah mengetahui segalanya.Ni aku bagi link hukum meniru,klik INI.Walau pon macam tu,antara madah-madah yang aku amek,madah ni markah paling tinggi.syukur padaMu ya Allah.

Dan ag satu yang menggembirakan,along aku,nak support aku balik malaysia. yeah!!tu yang kita tunggu2kan.haha*teruk punya adik*.Teori aku "mintak kat adek beradek tak pe,tapi jangan mintak kat mak ayah" *untung gak jadi anak bongsu ni*haha

21/01/2011,Insya Allah,aku akan terbang ke Mesir.Doakan lah aku selamat sampai dan kembali semula ke Jordan supaya dapat meneruskan perjuangan yang masih berbaki setahun setengah lagi.Insya Allah.

p/s:kepada kawan-kawan ku di Mesir,selamat menjawab peperiksaan dengan jayanya dan insyaAllah kejayaan milik anda semua.amiiinnnn:)

7 comments:

dAk aDAb said...

loorh..dh sonok2 bace tetibe..
aik?! dh abes dh entry ni..kah3..

xleh gne teori akk la..
*mintak kt adik beradik*
uhuk3!!

ape2pon, alf mabruk alaik!!~~
kekalkn prestasi ye akak power adab!

::Hanis Najwa Shaharuddin:: said...

to dak adab

haha..tak tau nak tulis ape ag. tu yang tbe2 je dah abes..kah3

sape suh jd anak sulong..hahaha.. ko la kne tolong adek2 nnt,jd kakak yang brtnggungjawab ok!!*hidup kne selalu memberi bukan menerima*

hehe..syukran..insyaAllah akan dikekalkan.doakn akk ea:)

najla basid said...

setuju ngn dak adab....tgh syok bc..tup2..dah abes...:(
xpe2..t blik jordan...kn bt n3 pasal journey mesir...hhhhh
jgn lupa ltk gmbr la ye....

semoga dipermudahkn segala urusan..:)

::Hanis Najwa Shaharuddin:: said...

to najla basid

hehe..kalo rajin,akan dibuat..haha

nnt akk taruk la gmbr tu.. tngok mesir cmne ye..hehe

amin~!!moga Allah memudahkan urusan kita semua!!:)

Bashrullhafi Mohd fauzi said...

tahniah uitt...berkat doa org cni asenye tu!hahaha

::Hanis Najwa Shaharuddin:: said...

to bashrullhafi

time kasih2...hehe.. klo mcm tu.. doakn bnyk2 ag ea..keh3:)

zmah said...

Apa kabar org jauh?